Tuesday, November 8, 2011

Bingung VS Bengong!

Minggu lepas aku terbaca di sebuah akhbar arus perdana (of course bukan favorite aku la) tentang perlantikan beberapa orang senator di DR. Aku kebingungan sekejap walaupun aku tahu yang aku tak patut bingung pun... Tapi bagaikan tak leh nak halau bingung aku tu kemana-mana...  aduish!

Aku sebenarnya bingung sebab terbaca nama salah seorang dari yang terpilih dilantik menjadi senator tu. Beliau memang popular satu ketika dulu, tapi  hmmmm....

Aku tidak mempertikaikan keputusan tapi cuma tertanya-tanya lah pulak. Kriteria apa yang membuatkan seseorang itu dilantik jadi senator? Satu Malaya dah tahu yang beliau ni pernah jadi kontroversi dalam isu.... tuuuuutttt! Tak yah lah aku sebut kat sini. Sebab korang semua pun dah tahu kot. Kalau tak tahu tu, pandai-pandailah cari tahu.... kih kih kih....

Cuma aku semakin heran dengan senario yang berlaku kat negara ni. Tak tahu dah berapa orang dilantik jadi 'pemimpin' dari golongan kaum kontroversi? Adakah  populariti melalui kontroversi menjadi salah satu 'penanda aras' untuk memegang sesuatu title ??? Entahlah, aku tak tahu!

Mmmm.... Apapun, akal yang lembab aku ni dah merasakan sesuatu yang aneh dalam isu ini. Sesuatu yang 'hangat' akan berlaku dan sudah boleh dijangka...  Ops! ini pandangan peribadi aku je! kah kah kah....

Tapi tak kesahlah, aku punya akal, aku rasa aku berhak nak fikir apa pun.... sapa suruh buat pengumuman tanpa ada penjelasan.... Hngh! mungkin aku yang kepala bana kot! Bengong dan tak faham-faham.... So, 'bingung' vs 'bengong'!

Mungkin mereka yang sewaktu dengannya ada jawapan... Tungguuuuu!!!!

© Senyum Poyo

No comments:

MY Channel

Loading...